Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Viure i conviure
a Puigdàlber

Els atractius del municipi més petit de Catalunya

Carles Querol Rovira

Títol: Viure i conviure a Puigdàlber. Els atractius del municipi més petit de Catalunya
Autor: Carles Querol Rovira
Publicat: 2015
Dimensions: 14,5 x 23,5 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 188
Edició: 1a
Matèria: Patrimoni. Descubrir el territori
ISBN: 978-84-16445-01-1
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Carles Querol Rovira © De les transcripcions els seus autors o drethavents
© De les imatges els seus autors o drethavents

És més que probable que vostè, potser sense fixar-s’hi, ja hagi estat en alguna ocasió a Puigdàlber, el terme municipal més petit de l’Alt Penedès i de tot Catalunya.

El Penedès, per la seva situació geogràfica, ha esdevingut al llarg dels segles el passadís natural obligat per on han transitat els protagonistes de la història que han transformat el nostre país, els comerciants i els viatgers, i també tots els invasors que han dominat Catalunya: des dels romans i els àrabs, fins als exèrcits espanyols, els napoleònics i els franquistes.

Les grans vies de comunicació han permès traspassar aquesta comarca de llevant a ponent i a la inversa: des de la Via Augusta romana i el Camí Ral o Camí Real medieval que des del Baix Llobregat entraven al Penedès seguint el curs ascendent del riu Anoia; la carretera del port de l’Ordal oberta el 1802 (l’actual N-340), la via del ferrocarril de vapor inaugurada el 1865 que va unir Barcelona i Tarragona per l’interior, l’autopista AP-7 estrenada el 1971, fins a l’actual traçat de l’AVE en funcionament des del 20 de febrer de 2008. De manera tranversal, de nord a sud, la gran via de comunicació medieval de la carrerada i actualment la C-15 han permès i permeten la comunicació dels pobles i ciutats de les comarques de l’Anoia, la Segarra i el Bages amb l’Alt Penedès i el Garraf, i també a l’inrevés.

Molt a prop de totes aquestes vies de comunicació hi ha el municipi de Puigdàlber, al bell mig de l’Alt Penedès, un poble mil·lenari d’origen romà que, malgrat ser el més petit del principat en extensió, reclama el seu lloc en la Catalunya del segle xxi. El llibre que el lector té a les seves mans pretén donar a conèixer la seva història, costums i tradicions, el territori i els seus atractius —tant per als veïns que hi resideixen com per als visitants ocasionals— amb la finalitat no només que gaudeixin de viure-hi sinó també que hi convisquin en plenitud.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |