Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
L’art de fer truites

Joan Antoni Miró Pinar

Títol: L’art de fer truites
Publicat: novembre 2008 - març 2009 - octubre 2013
Dimensions: 14,5 x 23,5 cm
Enquadernació: Rústega
Pàgines: 192
Edició: 1a edició novembre 2008
2a edició març 2009
3a edició octubre 2013
Matèria: Receptes de cuina
ISBN: 1a edició: 978-84-96995-10-9
2a edició revisada: 978-84-96995-16-1
3a edició revisada: 978-84-96995-82-6
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © d’aquestes edicións, 2008 - 2013 Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Joan Antoni Miró Pinar
© Rosina Ramírez i Pere Pascual, per les fotografies

En Joan Antoni, afortunadament, havia trobat la seva vocació oculta entre les paelles, els ous i l’oli d’oliva. Calladament, sense sortir del bar, les truites van començar a omplir el taulell, plenes de colors, formes, sabors, harmonies, contrastos... Les coses es van esdevenir vertiginosament. De la humilitat va passar a l’opulència. De l’opulència a allò que ens era desconegut. La paella se li va fer petita; les idees se li amuntegaven al cap. Com que no trobava utensilis que li permetessin anar més enllà, se’ls va fabricar ell mateix. I van sorgir truites de colors diferents, barrejats geomètricament. I truites amb formes insòlites. I truites amb particions improbables. I truites amb capes al·lucinants. Fins i tot truites amb transparències. I amb sabors extravagants, i què se jo! Avui en dia el seu repertori, que només ell té al cap, compta més de cent especialitats inaudites. A més a més, en Joan Antoni continua somiant truites impossibles que un bon dia es faran realitat. Algunes, només algunes, són en aquest llibre.

Xavier Agulló (fragment del pròleg)

Joan Antoni Miró Pinar (Almatret, Lleida, 1949)

Es va iniciar en el món de l’hostaleria de molt jove, treballant de cambrer en diferents establiments. El 1978 es va establir a Barcelona, on va obrir el local de restauració que encara avui, juntament amb el seu fill, regenta. En aquest espai, batejat amb el nom de Les Truites i situat al carrer Reus número vint-i-dos, en Joan Antoni, a partir de les truites convencionals, n’ha creat de noves i ha construït, amb esforç i imaginació, tot un nou món de colors, olors i sensacions. Trobareu només una part de la seva obra plasmada en aquest llibre. En Joan Antoni ha participat i ha guanyat, al llarg de la seva vida professional, molts dels concursos de truites que se celebren arreu de Catalunya. El 2007 va ser finalista al Campeonato de España de Tortillas de Patata celebrat a Sant Sebastià. El seu local s’ha esmentat en diversos mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio i televisió.

Pàgines 39 a 48

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |