Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
La Vilafranca medieval en 25 fets

Josep Bosch Planas

Títol: La Vilafranca medieval en 25 fets
Autor: Josep Bosch Planas
Publicat: 2019
Dimensions: 14 x 21 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Pàgines: 104
Edició: 1a
Matèria: Divulgació històrica, coneixement del territori i turisme cultural
ISBN: 978-84-16445-37-0
Preu: 15 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Josep Bosch Planas

Aquest llibre vol ser una eina per conèixer vint-i-cinc «fets» importants de la Vilafranca medieval. Vol ser útil a tothom, a la gent del Vilafranca i del Penedès i també a tots aquells que arriben de fora a conèixer la ciutat.

Vilafranca del Penedès, des del seu origen, al segle x, fins al segle xv, va ser una vila important. El call jueu, la fira internacional, la signatura de la Concòrdia de l'any 1461... són fets que molts documents de l'època van recollir i que formen part de la història medieval de Catalunya.

La terra, la gent, la vida, les relacions, l'organització, els carrers, el poder medieval són alguns dels aspectes que es tracten en aquest llibre, sempre acompanyats de documents i algunes imatges i esquemes que reforcen tot el que s'hi diu.

Conèixer aquests vint-i-cinc «fets» de la Vilafranca medieval ens permetrà saber més de la història medieval de Catalunya, saber més de nosaltres mateixos.

Josep Bosch Planasés nascut el 1954, resident a Vilafranca del Penedès.

De sempre es va dedicar a l'ensenyament, i el 1995 es va llicenciar en història medieval per la Universitat de Barcelona. Es va doctorar sense arribar a presentar la tesi «Xarxes de poder medieval a Vilafranca del Penedès, segle xv». Ha presentat diversos programes a la televisió local de Vilafranca, participat en diferents conferències medievals tant per la comarca com a altres indrets, algunes d'aquestes, han estat publicades per l'Institut d'Estudis Penedesencs. Va publicar «Evolució patrimonial d'un llinatge terratinent al Penedès al segle xv: Els Gual», l'any 2009.

Va ser un dels promotors de la primera excavació que es va fer en l'espai on hi havia el call jueu de Vilafranca, en l'any 2017.

És habitual en els diversos arxius comarcals i d'altres, en la recerca de documents de l'època dintre dels seus continuats treballs d'investigació.

Manté dos blogs, un titulat «Penedès medieval» i l'altre «Històries de Vilafranca i el Penedès» i escriu assíduament en una revista informativa de la comarca.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |