Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Portada llibre La democràcia fugaç

Ampliar portada

Compartir

On comprar el llibre?

Contactar amb:
Ajuntament de Sitges
Regidoria de Cultura

C/ Davallada, 12 2n
93 811 31 76
(Fina López)
lopezvjs@sitges.cat


Format ePUB

(protegit amb el DRM d'Adobe):

ISBN: 978-84-96995-56-7
http://tienda.leer-e.es/

La democràcia fugaç

Sitges durant la Segona República (1931-1936)

Ricard Conesa i Sànchez


Títol: La democràcia fugaç. Sitges durant la Segona República (1931-1936)
Autors: Ricard Conesa i Sànchez
Publicat: 2011
Dimensions: 14,8 x 21 cm
Enquadernació: Rústega
Pàgines: 394
Edició: 1a
Matèria: Història
ISBN: 978-84-96995-53-6
Preu: 15 € (IVA inclòs)
  © Textos Els seus respectius autors
© Imatges els seus respectius autors o drethavents

La història de la Segona República sempre ha anat lligada al seu tràgic final, observada des del prisma de la guerra, eclipsant-ne els grans avenços socials i polítics que es van produir durant els conflictius anys trenta. El franquisme va intentar eradicar la seva memòria i la democràcia actual la va deixar de banda. En els cinc anys previs al cop d’Estat militar que desembocaria en la Guerra Civil, entre 1931 i 1936, Sitges va viure un dels períodes més transcendentals de la seva història: l’eclosió política, el projecte escolar, la laïcització de l’espai públic, la conflictivitat i les noves polítiques en el món laboral, els nous equipaments culturals, el fort impuls del turisme, etc., aspectes que són tractats en aquest estudi sempre en relació al que està succeint a la resta del país. Es tracta, a la fi, d’un període molt breu en el temps, d’una democràcia fugaç, però que ha esdevingut un ferm record i un referent de la nostra memòria col·lectiva.

Ricard Conesa i Sànchez és llicenciat en Història, màster en Cultura Històrica i Comunicació, i actualment està cursant el màster en Estudis Històrics, tot per la Universitat de Barcelona. Treballa com a tècnic de Projectes i Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i anteriorment havia treballat per a diferents empreses de gestió cultural. Ha col·laborat en diverses obres col·lectives, com el primer volum de La Transició a Catalunya. Mor la dictadura, neix una il·lusió (1975-1979), dirigida pels historiadors Josep M. Solé i Sabaté i Joan Villarroya (Edicions 62, 2008); conjuntament amb Jordi Guixé, ha col·laborat en el tretzè volum de La guerra civil a Catalunya. El camí cap a França (El Periódico de Catalunya, 2008); és membre del consell de redacció de la revista Quaderns del Memorial Democràtic; ha col·laborat amb la revista Sàpiens i ha participat en diferents congressos i seminaris sobre polítiques públiques de memòria. Col·labora en el projecte Tots els noms de l’Institut d’Estudis Penedesencs i ha estat un dels cinc comissaris de l’exposició La primavera republicana al Penedès (2010).

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |