Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Ermessenda

El tresor de Carcassona

Josep Tort Miralles

 

Títol: Ermessenda. El tresor de Carcassona
Autor: Josep Tort Miralles
Publicat: 2022
Dimensions: 14,8 x 21 cm
Enquadernació: rústica
Pàgines: 338
Edició: 1a
Matèria: Novel·la històrica
ISBN: 978-84-16445-66-0
Preu: 18 € (IVA incluido)
  © d'aquesta edició Edicions i Propostes Culturals Andana, sl

A finals del segle x, Ermessenda de Carcassona arriba a Barcelona per convertir-se en l'esposa de Ramon Borrell, comte de Barcelona, Girona i Osona, i, amb el temps, esdevenir una figura cabdal en el govern d'alguns dels comtats més puixants de la Marca Hispànica.

Al costat del comte Ramon Borrell, governa amb convicció per convertir el casal barceloní en el primer entre els seus semblants. Per a aquest objectiu compta amb diversos consellers, entre els quals el carismàtic abat Oliba, bisbe de Vic. A la mort de Ramon Borrell, Ermessenda ocupa la regència dels comtats catalans durant la minoria d'edat del seu fill Berenguer Ramon I, i encara, a la mort d'aquest darrer, tutela els primers anys del regnat del seu net Ramon Berenguer I.

Ermessenda és una dona única, amb molta personalitat i grans dots de govern, que ha estat elogiada, però també blasmada. Malgrat això, ningú no discuteix que és una figura indispensable de la història catalana.

Aquest és el primer volum d'una trilogia. S'hi narren els primers anys d'Ermessenda al capdavant dels comtats de la Marca i l'organització dels fonaments del que en un futur serà Catalunya.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |