Logo instagram
Amb perfum de terra concreta

Antoni Massanell i Esclassans

Títol: Amb perfum de terra concreta
Autor: Antoni Massanell i Esclassans
Publicat: 2014
Dimensions: 16 x 24 cm
Enquadernació: flexibook
Pàgines: 404
Edició: 1a
Matèria: Poesia
ISBN: 978-84-96995-89-5
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Hereus d’Antoni Massanell i Esclassans
© Ricard Rafecas Ruiz
© Jordi Llavina Murgadas

«[Amb perfum de terra concreta], aplega una obra lírica considerable, el fruit de tota una vida: set títols independents [Poesies (1953), Crit (1962), Li diem món (1978), Bestiari (1981), Del meu terrer (1985), 30 d’agost. Palma, gralla, dansa, crit (1992) i Antologia poètica (1994)] i quaranta anys de treball continuat amb el vers.»


«Finalment, Antoni Massanell té el llibre que es mereix, i es pot ben defensar, sense risc d’errar el judici, que aquest és el llibre de la seva vida. Els que havíem anat llegint poemes esparsos de l’autor hi reconeixem les línies mestres de la seva lírica: l’extrem domini formal, educat en la severa escola noucentista, que li va permetre conrear amb excel·lència ara la cançó tradicional, adés el sonet; o explotar amb solvència avui les possibilitats de l’art menor —tan menor com el vers de dues síl·labes—, demà l’august alexandrí. La varietat de formes —el lector de seguida en tindrà esment— és un fet incontrovertible; però també ho és el rigor amb què el poeta acompleix els seus experiments amb la paraula.»


«Aquesta obra mereix dedicació: és un conjunt complet, ambiciós —encara que l’ambició sigui, per dir-ho així, a posteriori: és ara que podem entendre-la, ara que podem apreuar-la—. A través d’aquests versos, a través d’uns poemes fondament humans, se’ns dibuixa una ànima singular.»
«Antoni Massanell, el poeta de Vilafranca, perviu en un llibre que ens el mostra, poema rere poema, apamant el món —el seu, que és, a partir d’ara, el món del lector— amb l’instrument sensible del vers.»

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2020 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |