Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Les rutes de Mir Geribert

8 itineraris pel Romànic de l’Alt Penedès

Anna Moret Llordés, Oriol Vilanova Fernández

Títol: Les rutes de Mir Geribert. 8 itineraris pel Romànic de l’Alt Penedès
Autors: Anna Moret Llordés, Oriol Vilanova Fernández
Publicat: 2009
Dimensions: 14,5 x 23,5 cm
Enquadernació: Rústega
Pàgines: 232
Edició: 1a
Matèria: Rutes i itineraris
ISBN: 978-84-96995-22-2
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Textos Els seus respectius autors
© Imatges els seus respectius autors o drethavents

A mitjan segle XI, Mir Geribert va desafiar l’autoritat del comte de Barcelona i es va proclamar príncep d’Olèrdola. Els vincles familiars i les possessions que tenia a l’Alt Penedès van convertir la comarca en el principal focus de la revolta. Prop de mil anys més tard, el personatge de Mir Geribert és el fil conductor d’un llibre que proposa descobrir el ric patrimoni medieval de l’Alt Penedès, quan la comarca feia frontera amb l’Al-Andalus. Els seus autors, el medievalista Oriol Vilanova i la historiadora de l’art Anna Moret proposen vuit itineraris que discorren entre imponents castells roquers, torres de guaita, esglésies i esglesioles, pintures murals, ermites muntanyanes, sepulcres i palaus.

Tot i que l’objectiu de la guia és facilitar la descoberta sobre el terreny, el llibre també es una rigorosa introducció al món medieval a partir d’un territori concret i, per tant, es pot llegir com un llibre d’història. En aquest sentit, a banda de les descripcions concretes de cada visita, Les rutes de Mir Geribert inclou explicacions sobre elements de la vida quotidiana de l’època, un glossari de termes històrics i artístics, així com una àmplia bibliografia per continuar aprofundint en el tema. En tractar-se d’una guia, però, el llibre inclou un annex de recursos turístics —restaurants, cases de turisme rural, caves i cellers— que ajudarà a fer més plaent la descoberta.

Pàgines 127 a 136

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |