Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Pic, repic i repicó: és Festa Major!

Xavier Hernàndez Ventosa
Il·lustracions Lluís Masachs Mestres

Títol: Pic, repic i repicó: és Festa Major!
Autors: Xavier Hernàndez Ventosa
Il·lustracions Lluís Masachs Mestres
Publicat: 2008
Dimensions: 16,5 x 24 cm
Enquadernació: Tapa dura
Pàgines: 132
Edició: 1a
Matèria: Folklore
ISBN: 978-84-96995-06-2
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Xavier Hernàndez Ventosa
© Lluís Masachs Mestres

Hi ha diversos elements del bestiari festiu de Catalunya que són coneguts i reconeguts arreu del país per la seva singularitat: les Cucaferes de Tortosa, els Gegants grossos de Vilanova i la Geltrú, les Guites de la Patum de Berga... i el Drac de Vilafranca.

El conte Pic, repic i repicó: és Festa Major! Pretén mostrar i donar a conèixer una de les festes majors més emblemàtiques de Catalunya, la de Vilafranca del Penedès, tot fent un passeig per un dels seus moments culminants, la cercavila.

Una cercavila per la qual s’hi passegen no només un drac centenari, sinó també una àliga, uns gegants, uns nans i uns capgrossos. I, el que és més important, uns espectadors que recullen i ens ofereixen les seves vivències i conviden grans i petits a conèixer i a estimar més, si és possible, la nostra cultura popular.

Xavier Hernàndez Ventosa (Vilafranca del Penedès, 1945), antic col·laborador de la desapareguda revista Tothom, des de l’any 1989 ha publicat una dotzena de títols de literatura infantil i juvenil que han estat molt ben rebuts pels lectors. Si escriu per als més petits —El segrest de la xufles, Si la Paulina s’enfada, el riure se li escapa o Els vents, que els tanquin—, la narració és la protagonista del relat. Si ho fa per als més grans, aconsegueix que el lector participi dels sentiments dels personatges —Com la terra vol la pluja (premi Columna Jove), La casa adormida i, últimament, El joc de la guineu.
Llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, fins l’any 2006 ha exercit com a professor de llengua espanyola i literatura a l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca.

Lluís Masachs Mestres (Vilafranca del Penedès, 1977) va cursar estudis a l’Escola Massana de Barcelona en l’especialitat de dibuix i il·lustració. En els darrers anys s’ha dedicat a la vessant més pictòrica i ha realitzat exposicions a diferents ciutats i poblacions de Catalunya.
Actualment compagina la pintura, l’ensenyament d’arts plàstiques a nens i nenes i la il·lustració. Podeu gaudir dels seus dibuixos en diversos contes —La Pucu no vol ser eruga, L’últim refugi i El viatge a Sant Cugat Sesgarrigues— i també en alguns cartells, com ara el que va realitzar per la Festa Major de Vilafranca del Penedès l’any 2004.

Pàgines 7 a 18

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |