Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
La literatura catalana després de Frankfurt

Jordi Coca, Albert Mas-Griera, Biel Mesquida, Josep Piera, Isabel-Clara Simó, Josep Bargalló Valls, Jordi Galves, Joan Josep Isern, Ponç Puigdevall, Ricard Ruiz Garzón, Imma Bellafont i Santies, Isidor Cònsul, Joan Carles Girbés, Elvira Mestres i Bertran, Lluís Pagès

Títol: La literatura catalana després de Frankfurt
Autors: Jordi Coca, Albert Mas-Griera, Biel Mesquida, Josep Piera, Isabel-Clara Simó, Josep Bargalló Valls, Jordi Galves, Joan Josep Isern, Ponç Puigdevall, Ricard Ruiz Garzón, Imma Bellafont i Santies, Isidor Cònsul, Joan Carles Girbés, Elvira Mestres i Bertran, Lluís Pagès
Publicat: 2008
Dimensions: 13 x 21 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 168
Edició: 1a
Matèria: Literatura / assaig
ISBN: 978-84-96995-04-8
Preu: 18 € (IVA inclòs)
  © d’aquesta edició, 2008
Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Dels textos els seus respectius autors

Probablement, el contingut d’aquest llibre és la primera reflexió col·lectiva que es fa a Catalunya sobre la salut de la seva literatura, tot acabant de passar pel fenomen de Frankfurt. Però al marge d’aquesta coincidència temporal, el que sí que voldríem és que l’exercici de reflexió i els diferents elements continguts en aquesta obra ens portessin a ampliar la nostra previsió inicial i ens donessin instruments de compromís suficients per abordar el que molt probablement és una de les qüestions fonamentals d’aquest debat, que no és altre que les perspectives de futur d’una llengua que, pel que sembla, està afectada d’una malaltia que demana un tractament no precisament pal·liatiu.

Jordi Coca (Barcelona, 1947)
És novel·lista i dramaturg. Ha obtingut el Premi Documenta (1988), el Premi Josep Pla (1992), el Premi Nacional de la Crítica (1993), el Ciutat de Palma (1996), el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil (1997), el Premi Sant Jordi de novel·la (2000) i el Premi Joanot Martorell (2003).

Albert Mas-Griera (Barcelona, 1954)
És escriptor i traductor. Va guanyar el primer Premi El Lector de l’Odissea amb la novel·la La ciutat dels àngels, l’any 1999. A banda de la seva pròpia obra, ha escrit i adaptat guions per al cinema i la televisió.

Biel Mesquida (Castelló de la Plana, 1947)
Ha cursat estudis de Biologia i Ciències de la informació, però, per damunt de tot, és escriptor. L’any 1975 va guanyar el Premi Prudenci Bertrana. A banda de la seva trajectòria com a escriptor, també se li ha de reconèixer la seva vessant periodística: col·labora de manera habitual en diverses publicacions estatals.

Josep Piera (Beniopa, la Safor, 1947)
És poeta i narrador. La qualitat de la seva obra el situa des de molt jove com un dels representants més destacats de la generació dels setanta al País Valencià. Ha estat impulsor d’activitats culturals («L’Any del Tirant») i de revistes literàries (Cairell). L’any 1979 va guanyar el Premi Carles Riba de poesia.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943)
És escriptora i periodista. Llicenciada en Filosofia i en Periodisme i doctorada en Filologia romànica. Ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi Sant Jordi 1993. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’any 2001 va rebre el Premi Andròmina de narrativa i el 2004 el Premi de la Crítica dels Escriptors.

Josep Bargalló Valls (Torredembarra, 1958)
És director de l’Institut Ramon Llull des de desembre del 2006. Ha estat, entre altres coses, conseller d’Ensenyament del govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2004), conseller en cap i titular del Departament de la Presidència (2004-2005) i conseller primer i titular del Departament de la Presidència (2005-2006). Ha treballat en el món editorial i ha col·laborat en mitjans audiovisuals.

Jordi Galves (1967)
És professor d’Història Medieval a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És doctor en Història Medieval per la UAB i ha estat doctorand a la Universitat la Sorbona (París). És secretari de l’Institut d’Estudis Medievals i crític literari a La Vanguardia.

Joan Josep Isern (Barcelona, 1950)
És crític literari. Col·labora habitualment al suplement literari del diari Avui des de l’any 1989 i a la revista mensual Qué leer, de la qual és responsable de la secció de literatura catalana. També col·labora de manera habitual a les revistes Serra d’Or i Caràcters.

Ponç Puigdevall (1963)
Viu a Girona i fa crítica literària al diari El Punt i literatura crítica al diari El País. Amb el seu llibre Un silenci sec va guanyar el Premi Andròmina. Acaba de sortir publicat el seu últim llibre, el recull Era un secret.

Ricard Ruiz Garzón (Barcelona, 1973)
És escriptor i periodista literari. És llicenciat en Ciències de la Comunicació per la UAB, on també va cursar estudis d’Humanitats. Col·labora de manera regular al suplement literari El Periódico-Llibres, on exerceix la crítica i té dues seccions fixes, i també a la revista Qué Leer i als programes Qwerty (BTV), Un altre món (COM Ràdio) i Via lliure (RAC1).

Imma Bellafont i Santies (Vic, 1949)
Des de 1979 és gerent d’Art i Llibres, SA (Llibreria La tralla) de Vic, que l’any 2006 va obrir un altre establiment a Ripoll. El febrer de 2006 va ser elegida presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya i Barcelona.

Isidor Cònsul (Bellpuig, 1948)
És el director literari de l’editorial Proa. És crític literari. Ha compaginat el seu treball crític sobre la literatura contemporània amb una tasca d’investigador, especialitat en la literatura dels segles xix i xx.

Joan Carles Girbés (Carcaixent, 1974)
És llicenciat en Ciències de la Informació, especialitat en Periodisme. Ha desenvolupat la seva carrera professional a Edicions Bromera, empresa en la qual ha estat responsable de comunicació, cap d’edicions i, a l’actualitat, director de publicacions. Dirigeix també la revista de lletres L’Illa i coordina les publicacions d’Algar Editorial.

Elvira Mestres i Bertran (Vilafranca del Penedès, 1957)
Ha format part de diferents moviments socials i treballa des dels disset anys. Una bona part del seu temps lliure el dedica a la lectura, sobretot a la novel·la, i és membre actiu del Consell de Cent Lectors al premi literari El Lector de l’Odissea.

Lluís Pagès
És director de Pagès Editors de Lleida i també president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Va formar part de la comissió executiva de la Fira de Frankfurt.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |