Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
El retaule gòtic de Sant Martí Sarroca

Francesc Pujols

Títol: El retaule gòtic de Sant Martí Sarroca
Autor: Pedro Cuesta Escudero
Publicat: 2012
Dimensions: 16 x 24 cm
Enquadernació: Rustica
Pàgines: 120
Edició: 1a
Matèria: Rutes i itineraris
ISBN: 978-84-96995-72-7
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Pedro Cuesta Escudero
© De les imatges els seus respectius autors o drethavents
© Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. Arxiu Mas

Des del punt de vista estilístic i iconogràfic, el Retaule de Sant Martí Sarroca no només és una de les joies artístiques més interessants de la comarca de l’Alt Penedès, sinó també de tot Catalunya on, com és sabut, el patrimoni retaulístic és un dels més rics del món. Fins a tal punt és interessant aquest retaule gòtic que, en dates tan primerenques com el 3 de juny de 1931, va ser declarat, juntament amb l’església i el castell, monument històric artístic. A més d’una anàlisi descriptiva del retaule, aquest llibre ens presenta un estudi comparatiu dels diferents estils de la pintura gòtica, de la seva evolució a Catalunya i de les tècniques, els materials i l’iconografia que utilitzaven els tallers per elaborar els retaules.

Pedro Cuesta Escudero va néixer a Albacete, va estudiar Magisteri a Madrid i Filosofia i Lletres (secció d’Història Moderna i Contemporània) a la Universitat de Barcelona. La seva passió per la ciència històrica l’ha portat a emprendre una fecunda tasca d’exploració del passat. El 1976 va aparèixer la seva primera monografia L’església romànica de Sant Martí Sarroca editada per Artestudi i reeditada per Andana el 2011. El trasllat de la Universitat de Cervera a Barcelona va ser publicat per l’Editorial Dalmau el 1977. Fèlix Martí Alpera (1875-1946). La seva contribució a l’escola pública va aparèixer el 1979. L’Editorial Segle XXI va publicar el 1994 La escuela en la reestructuración de la sociedad española (1900-1923). El 2011 l’Editorial Sunya li va publicar Atrapado bajo los escombros i el 2012 l’Editorial Club Universitario ...Y sin embargo es redonda. Magallanes y la primera vuelta al mundo. Actualment està ultimant La comisión (sobre la repressió franquista al magisteri espanyol) i La escuela pública para todos. Bases para una educación íntegra.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |