Logo instagram
L'evolució i els principis immutables
La religió i la moral

Francesc Pujols

Títol: L'evolució i els principis immutables + La religió i la moral
Autor: Francesc Pujols
Publicat: 2021
Dimensions: 13 x 21 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
Pàgines: 116
Edició: 1a
Matèria: Filosofia i pensament
ISBN: 978-84-16445-56-1
Preu: 16 € (IVA inclòs)
  © d'aquesta edició Edicions i Propostes Culturals Andana, sl

L'any 1921 és un any central en l'obra de Pujols, en la seva condició d'intel·lectual i en el seu estil. Amb la reedició de L'evolució i els principis immutables i La religió i la moral podrem entendre millor les paraules que Francesc Fontbona va escriure el 1982:

«La figura literària de Francesc Pujols és polifacètica i encara no ha estat analitzada a fons del tot. Tothom sap qui era Francesc Pujols, però se sap per aproximació, per intuïció o per simpatia/antipatia. Tenim idea que va existir un personatge pintoresc, anecdòtic, amic de les boutades i de l'humor gras. Les seves obres, però, encara no han atret l'atenció generalitzada de la crítica actual malgrat l'existència de biògrafs fidels i malgrat, també, els elogis que li dedicaren figures com Sagarra, Pla o fins i tot Carles Riba.

Segurament aquesta desconeixença rau en el fet que un home que gosa escriure obres de títol tan ambiciós com Concepte general de la ciència catalana o La religió i la moral i que pretén crear una filosofia nova desperta una considerable prevenció, sobretot si la imatge més coneguda d'aquest home és, popularment, la d'haver estat director del Papitu, i no del primer, sinó del segon. I segurament també aquesta desconeixença és conseqüència del caràcter atípic d'un personatge que irrita els ortodoxos i desconcerta els heterodoxos i que, per tant, no pot servir de bandera a ningú.»

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2020 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |