Logo instagram
Portada llibre Els carrers de Vilafranca

Ampliar portada

Compartir

On comprar el llibre?

Contactar amb:
Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a
08720 Vilafranca del Penedès Barcelona
Tel. 93 890 62 79
info@andana.cat

Reflexions d’un ignorant

Interrogants sobre el viure de cada dia

Narcís Banchs i Valls

Títol: Reflexions d’un ignorant
Autor: Narcís Banchs i Valls
Publicat: 2016
Dimensions: 14 x 21,5 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 194
Edició: 1a
Preu: 15 € (IVA inclòs)
  © Narcís Banchs Valls
© De les imatges, els seus respectius autors o drethavents

El contingut d’aquest llibre vol ser un recull de les moltes reflexions que es poden fer sobre una colla de temes. Reflexions fetes a partir de la observació i de les pròpies vivències, no pas del coneixement acadèmic de les coses.

I també des del convenciment de que per l’esser humà «tot és qüestionable» i que la diversitat d’opinions que pot aportar cada persona sobre una mateixa cosa, forma part del conjunt global de cada realitat concreta.

Crec que avui dia, més que mai, és important que les persones ens plantegem interrogants. A la veritat ens hi podem acostar gradualment, cada vegada que anem esclarint i eliminant els molts i diferents interrogant que la conformen. Probablement la suma i la interrelació de tots els interrogants possibles ens acostaran a la veritat d’aquell concepte.

Narcís Banchs i Valls
(Gelida 5 d’agost de 1939)

Àmbit professional
Fuster d’ofici, als dinou anys, entra a la paperera Guarro, on treballa fins els quaranta-set anys, en que s’estableix pel seu compte i funda el taller «Artesans del paper - Cal Banchs» a Gelida.

Ha col·laborat en revistes de divulgació paperera amb més de 90 articles i ha donat més de 300 conferències arreu de l’Estat, relacionades amb el món del paper, entre d’altres a les Universitats de Santiago de Compostela, Salamanca i Madrid.

Ha impartit seminaris sobre «característiques i usos del paper» a la Càtedra de Belles Arts, del professor Antoni Pedrola a la Universitat de Barcelona.

L’any 1991 va fundar la «Mostra dels Papers de Catalunya» a Gelida i l’Escola de FP Paperera, també a Gelida, amb Francesc Rosell i Jordi Carrillo.

Àmbit artístic
Creador de la tècnica artesana del «Paper Nu» n’ha fet 43 exposicions a museus i sales d’art d’arreu de Catalunya i ha impartit cursets per divulgar-ne el coneixement.

Té obra a: Molí Museu de Capellades, Fons d’Art del diari Avui, Museu del Paper de Tòquio, Fons d’Art de Xarxa Cultural, Museu de Montserrat, Sala d’Art Zappola (Itàlia), Ajuntament d’Eberbach (Alemanya), Arxiu Històric de Martorell, Fundació Miró, Museu de la Vida Rural d’Esplugues de Francolí, Fons d’Art de la Catedral de Santiago de Compostela.
Àmbit social

Regidor de Cultura en dues legislatures, Impulsor del 1r Congrés Local de Cultura (1988), President APA Col·legi Montcau, Membre de la junta APA a l’Institut Lluís Rutllant, Membre Junta Fundacional Amics del Castell, Membre Junta fundacional Amics de Gelida. Membre Junta fundacional Colonies Estiu, Promotor junt amb 6 companys més del Club Ajedrez Gelida (1953), President del Club de Basquet (2004-2006). Actualment Secretari de Caritas Parroquial.

Àmbit literari
L’interès per escriure queda reflectit en les diverses obres escrites que queden relacionades en aquest llibre.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2020 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |