Logo instagram
Gats

Josep Cañas

Títol: Gats
Autor: Josep Cañas
Publicat: 2012
Dimensions: 13 x 21 cm
Enquadernació: Tapa dura
Pàgines: 32
Edició: 1a
Matèria: Literatura/Infantil
ISBN: 978-84-96995-66-6
Preu: 12 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Fundació Josep Cañas

Josep Cañas
(Banyeres del Penedès 1905 - 2001)

Josep Cañas i Cañas, des de petit, va tenir dues grans «passions»: escriure el que observava i fer figuretes de fang a dalt la Torre, l’antic castell que, situat a la plana del Penedès, li servia de lloc d’inspiració... i que, a més, tenia davant de casa.

Aquestes «passions» —o amors, com diria ell—, les va anar conreant al llarg de tota la seva vida i, tot i que el seu mestre, Joaquim Mir, el va influir perquè es decantés cap a la plàstica, ell mai no va deixar d’escriure. Resten encara als calaixos nombrosos pensaments, memòries, novel·les, obres de teatre, poemes i contes que esperem que, algun dia com avui, podreu llegir i així gaudir del missatge que el seu autor ens va voler transmetre.

Que un gat digui miau o mieu, tothom hi està conforme. Ara bé, poder seguir una conversa entre gats, ja costa més de creure.

I si us digués que jo vaig poder seguir un diàleg entre una gata mare i el seu cadell?

Direu, ja ho sé, que aquests són símptomes d’afluixament de rosca i que, si la cosa avança, un acaba parlant tot sol. Però, tan desgraciats i poqueta cosa sou, no em direu que vosaltres no heu parlat sols alguna vegada? Va, sigueu sincers i no uns gates maules —ara que tenim el gat.

De fet, comprendre les bestioles no hauria de ser tan descabellat quan, qui més qui menys, s’ha dirigit a un gos, o a un cavall, i li ha dit alguna cosa que crec que ell ha entès perfectament. I us diré més, cavil·lo que els animals ens entenen més bé a nosaltres que nosaltres a ells. El que passa és que són més prudents i saben dissimular quan els convé.

Doncs bé, us contaré el que miolaven els dos protagonistes d’aquesta història...

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2020 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |